Nieuws


Ruimbaan Trixxo 2

Ruimbaan Uitzendbureau is overgenomen door het Belgische TRIXXO

NEDERLAND VOOR BELGISCHE TRIXXO HET BELOOFDE (FLEX)LAND

Rotterdam/Alphen aan Den Rijn/Gouda – Het Belgische Trixxo jobs nam vorige week Ruimbaan over, nog geen maand na de overname van Mainwork (Eindhoven/Weert). Marieke Kreuzen heeft na meer dan 30 jaar haar Ruimbaan verkocht aan de Belgische uitzender. Ruimbaan is de perfecte aanvulling in de ambitieuze groeistrategie van Trixxo, op meerdere gebieden.

Zo is de geografische uitbreiding rond Rotterdam/Utrecht richting het Zuiden een feit. Met daarnaast Geleen en Goes, beschikt Trixxo over voldoende kantoren om zowel kandidaten als klanten lokaal en landelijk verder te helpen. Alle bedrijven verkiezen immers een écht persoonlijke aanpak, boven het digitale (afstands)werk. Collega’s die wonen en werken in de regio van flexwerker en klant-bedrijf: Het is een essentiële sleutel tot de perfecte match en nazorg.

Daarnaast beschikt Ruimbaan over heel wat ervaring (het bedrijf bestaat sinds 1991) én praktische kennis over het tewerkstellen van een bijzonder breed gamma aan flexwerkers. Trixxo richtte zich eerder op de meer specialistische tewerkstelling. Beide eco-systemen zijn prima te combineren én klanten kunnen nu voor elke vacature, in elke branche bij de groep terecht.

De eigen Internationale cel wordt meteen aangevuld met experts bij Ruimbaan, waardoor er ook voor “foreign recruitment” een stevige stap vooruit wordt gezet. En vanaf nu kan Trixxo ook ZZP’ers tewerkstellen.

Net zoals bij de vorige overnames blijft de eigenaar aan boord. Marieke Kreuzen, die meer dan 3 decennia geleden Ruimbaan oprichtte vult aan: “In Trixxo vond ik de juiste partner voor al onze activiteiten. Alle collega’s krijgen de ruimte het werk op hun manier te blijven doen, en door de schaalvergroting ontstaat een prachtige en toekomstbestendige uitzendonderneming”. Volgens haar vraagt de huidige markt immers om een solide positie. Ook zij ziet de consolidatiegolf in Nederland. “Het behouden van ons persoonlijk karakter, is voor mij zeer belangrijk”, gaat ze verder, “Wij passen bij elkaar, als no-nonsense organisaties!”.

Marieke Kreuzen blijft werkzaam binnen de organisatie, en de merknaam wordt behouden, om zo de ambities van Trixxo jobs mee te verwezenlijken. En die ambities zijn op z’n minst “stevig”. In België mag Trixxo zich de snelst groeiende uitzendonderneming noemen (recent wonnen ze de Gazelle award) en datzelfde wenst de groep in Nederland te laten gebeuren. Tijdens het coronajaar wist de groep toch nog een groei van 20% op te tekenen.

Door het openen van eigen locaties en eerdere aankopen beschikt Trixxo jobs nu over 11 kantoren in Nederland. “Wij mikken voor dit jaar op nog een 3-tal overnames, waardoor we samen met het openen van eigen kantoren, aan een 20-tal locaties komen. Genoeg voor een omzet van meer dan 50 miljoen”, volgens CEO Frank Vliegen. “Want m’n mailbox zit vol met interessante aanbiedingen”, vult eigenaar Luc Jeurissen aan. En zo sluit de overname van Ruimbaan naadloos aan op de eerdere overnames. En – veel belangrijker – op het DNA van de groep. Echte ondernemers die mekaar vinden, over de landsgrenzen heen.

Trixxo viel eerder op door originele instroomacties zoals “rij met de Maserati van de eigenaar”. Ludiek, en succesvol. Binnenkort (nu er weer wat meer mag) openen ze het “hoogste terras van Nederland”, voor iedereen die een tijdje via Trixxo werkt.

Trixxo Jobs heeft in Belgie 44 kantoren en telt diverse gespecialiseerde afdelingen zoals Horeca, Call en Bouw. Toch is de honger nog niet gestild: “We willen in 2021 jaar nog meer kantoren openen, onder meer in Nederland en in West-Vlaanderen” zegt Jeurissen. Trixxo Jobs mikt in 2021 op 125 miljoen euro geconsolideerde omzet.

Ruimbaan had al enige tijd de ambitie om verder uit te breiden in Nederland en zocht naar een geschikte partner. Heel sterk is Ruimbaan vertegenwoordigd in de regio Rotterdam/Utrecht, echter steeds vaker werd er een beroep op hen gedaan elders in Nederland. Dat kan nu allemaal veel makkelijker worden geregeld. Ook de jarenlange ervaring die Ruimbaan heeft met het aantrekken van krachten uit andere Europese landen gaat er voor zorgen dat “nee” verkopen er niet meer bij is!

* info Ruimbaan

Is in 1991 opgericht en bestaat inmiddels 30 jaar. Begonnen in een klein kantoor in Gouda is het nu uitgegroeid tot een bureau met 4 vestigingen, Rotterdam (2x) Alphen aan den Rijn en Gouda. Binnen de groep heeft Ruimbaan diverse branchespecialisme, o.a. bouw/logistiek/schoonmaak.

Oprichter Marieke Kreuzen werkt 42 jaar in de uitzendbranche en blijft het nog altijd heel boeiend vinden. Niets is interessanter dan met zoveel verschillende mensen, bedrijven te werken. De ambities, het persoonlijke karakter en de humor staan hoog op de ranglijst.

Marieke Kreuzen, marieke.kreuzen@ruimbaan.nl, 0031 (0)6 51 34 93 50

www.ruimbaan.nl

* info Trixxo jobs

Werd in 2014 opgericht en kent voor 2020 een omzet van 65 miljoen. Specialist in een aantal nichemarkten zoals safety, bouw, diensten, horeca, logistiek, customer service en technische functies. 40 Eigen kantoren en via het netwerk van zusterbedrijf Trixxo home (dienstencheques) toegang tot nog eens 115 locaties in België. 71% Van de uitzendkrachten krijgt een vast contract bij de inleners/klanten. Familiaal bedrijf met dito DNA; ambitieus, groeigericht, creatief en technologisch sterk.

Frank Vliegen, CEO, f.vliegen@trixxo.nl, 0032 (0) 476 88 88 78

www.trixxo.nl