Sollicitatietips


Checklist Sollicitatie

Je bent op zoek naar werk en je komt online de perfecte baan tegen. Je wilt op deze baan solliciteren, maar hoe kun je dit het beste doen? Een goede voorbereiding kan je helpen om deze baan te krijgen. Je voelt je zelfverzekerder en kunt tijdens het sollicitatiegesprek beter vertellen waarom de werkgever voor jou moet kiezen.

Het is belangrijk dat je je vooraf goed afvraagt wat je wilt en wat je mogelijkheden zijn. Vraag je dus af wat voor werk je het liefste doet en waar je deze baan kunt vinden. Wanneer je deze vragen goed kunt beantwoorden begin je met het maken van een goed CV en een eventuele sollicitatiebrief. Nadat je deze hebt opgestuurd is het wachten op een reactie. Bij een uitnodiging bereid je je goed voor op het sollicitatiegesprek, zodat de kans op een baan voor jou toeneemt. Word je niet uitgenodigd? Kijk dan kritisch naar jouw cv en sollicitatiebrief en vraag eventueel om feedback. Op deze manier kun je deze onderdelen verbeteren, zodat je in het vervolg meer kans maakt op de baan.


Via de onderstaande links vind je meer tips om ervoor te zorgen dat jouw sollicitatieproces een stuk gemakkelijker verloopt en de kansen op jouw perfecte baan stijgen.