Tips voor het maken van een CV


Een CV gebruik je om aan te geven wie jij bent en over wat voor opleidingen en ervaringen jij beschikt. Een goed CV is niet langer dan twee A4’tjes. De onderdelen van een CV zijn standaard. Je kunt deze onderdelen vinden onder het kopje 'Opbouw CV'.

Tips Cv

Opbouw CV


Persoonlijke gegevens

Hier schrijf je de volgende onderdelen op:

  • Jouw volledige naam (voornaam + eventuele andere voornamen + achternaam)
  • Jouw adres (straat + huisnummer, postcode + woonplaats)
  • Je telefoonnummer (waarop je het best te bereiken bent)
  • Je e-mailadres
  • Jouw geboortedatum en -plaats

Werkervaring

Hier noteer je de bedrijven waar je hebt gewerkt en de functies die je daar hebt vervuld. Vermeld hierbij maand en jaartal (van/tot). Ook onbetaald werk en stages kun je hier noemen. Het is belangrijk om je taken en verantwoordelijkheden op te schrijven, maar hou het kort. Benadruk vooral werkervaringen, die aansluiten bij de functie waarnaar je solliciteert. Veel werkgevers vinden het prettig als je je huidige/laatste baan als eerste noemt en vervolgens steeds meer naar het verleden toe werkt.


Opleidingen

Hier vermeld je alle opleidingen die je hebt gevolgd vanaf de basisschool. Bij iedere opleiding zet je neer of je een diploma of certificaat hebt behaald en in welk jaar dat was. Denk hierbij ook aan certificaten zoals een VCA certificaat. Naast de opleidingen, kun je onder dit kopje ook alle cursussen noemen die je hebt gevolgd. Vraag je hierbij wel af of die cursussen interessant zijn voor de werkgever die het cv gaat lezen. Je kunt dit, per sollicitatie, altijd aanpassen.


Vaardigheden

Hier benoem je vaardigheden die goed van pas kunnen komen bij de functie waarop je solliciteert. Bijvoorbeeld de beheersing van verschillende talen of van administratieve programma's, die van belang zijn voor deze functie.

Extra tips

Om te zorgen dat je opvalt tussen alle CV's, kun je extra kleuren en onderdelen toevoegen. Ook de vormgeving kun je veranderen. Een korte tekst waarin je jezelf voorstelt wordt vaak als positief ervaren, net als een foto. Deze foto moet echter wel aansluiten bij de werkzaamheden die je wilt gaan uitvoeren.

Heb je meer moeite met het opstellen van een CV? Op CV.nl is het mogelijk om tegen een kleine betaling een professioneel CV op te stellen.

Wil je nog meer tips? Ruimbaan helpt je ook om een goed CV te maken. Bel direct een van onze vestigingen of vul het formulier in op onze inschrijfpagina. Wij houden dan een intakegesprek en gaan voor je op zoek naar werk. Tegelijkertijd geven wij jou vanuit onze ervaringen nog extra tips voor een beter CV.