Een sollicitatiebrief schrijven


Een sollicitatiebrief gebruik je als een toelichting op jouw cv. Hierin moet jij de toekomstige werkgever overtuigen dat jij de perfecte kandidaat voor het bedrijf bent. Zorg er voor dat de brief niet langer is dan één A4'tje.

De opbouw van een sollicitatiebrief


Openingszin & motivatie

Op welke vacature reageer je en waar heb jij deze gevonden? Begin met een sterke openingszin. Waarom schrijf je de brief? Beschrijf wat je aanspreekt in de functie, waarom je de baan graag wilt en waarom je juist bij deze organisatie wilt werken.


Waarom ben jij geschikt voor deze functie?

Vertel waarom juist jij geschikt bent voor deze functie. Noem positieve, persoonlijke eigenschappen en ervaringen die relevant zijn. Vertel daarnaast iets over jouw ambities, maar vertel niet teveel. De werkgever moet ook nieuwsgierig worden, zodat hij jou uitnodigt voor een gesprek.


Afsluiting

Sluit af met een samenvattende zin, waarbij je aangeeft dat je graag wordt uitgenodigd voor een gesprek om je brief nader toe te lichten.


Extra tips

Wil je nog meer tips? Ruimbaan helpt je ook om een interessante sollicitatiebrief te maken. Bel direct een van onze vestigingen of vul het formulier in op onze inschrijfpagina. Wij houden dan een intakegesprek en gaan voor je op zoek naar werk. Tegelijkertijd geven wij jou vanuit onze ervaringen nog extra tips voor een betere sollicitatiebrief.