Wie zijn wij?


Ruimbaan, werkt sinds 1991

In 1991 is Ruimbaan opgericht door Marieke Kreuzen en in 1992 is het uitzendbureau gestart aan de Lange Tiendeweg 92 te Gouda. Na jaren bij andere organisaties te hebben gewerkt, was het een logische stap zelfstandig te worden en een eigen bureau te beginnen. Al snel was het heel druk en tot op de dag van vandaag is Ruimbaan in Gouda een begrip. Sindsdien zijn er vestigingen geopend in Rotterdam Alexandrium, Alphen aan den Rijn en Rotterdam Centrum. In 26 jaar is er heel veel veranderd in de uitzendbranche, zo ook bij Ruimbaan. Zo stond vroeger het filiaal blauw van de rook, nu is dat ondenkbaar. Er was geen mobiele telefoon, geen internet. We moesten het doen met een kaartenbak met gegevens van werkzoekenden en bedrijven. We waren met 2,5 fte’s ontzettend druk. Wel is het persoonlijk contact gebleven. En dat blijft het leukste onderdeel van ons werk!

Waar wij voor staan

Inmiddels werken 20 intercedenten bij Ruimbaan. Dagelijks zetten zij enkele honderden uitzendkrachten aan het werk. Ze zijn goed opgeleid en hebben jarenlange ervaring. MVO is een begrip binnen onze organisatie. Dat vind je terug in de manier hoe wij met elkaar omgaan en hoe wij naar buiten treden. Ook al zitten we midden in het digitale tijdperk, persoonlijk contact is voor ons het allerbelangrijkste. Uitzendwerk blijft immers mensenwerk. Wij nodigen de sollicitanten uit voor een intakegesprek, zodat we hen goed leren kennen. Doordat wij ook onze klanten goed kennen, kunnen wij zo een goede match maken. Daarnaast zijn we creatief in het bedenken van oplossingen voor werkprocessen binnen organisaties. Waar nodig leiden wij onze mensen op. 26 jaar geleden stond er een artikel in de krant met als hoofdlijn: Ruimbaan flexibel uitzendbureau. Dat zijn wij nog steeds.

Ruimbaan als betrokken partner

In 2009 is Ruimbaan genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland wegens duurzaam ondernemen. Naast algemeen directeur is Marieke Kreuzen ook voorzitter van het B2B event Gouwe Zaken, bestuurslid VNO-NCW RijnGouwe.

Ruimbaan Uitzendbureau - Freepack Podcast